Workshops

 Kunst workshops

Het is mogelijk gedurende het gehele seizoen dag workshops beeldhouwen, pottenbakken en boetseren te volgen. Met in het hoogseizoen korte, laagdrempelige workshops speciaal voor gezinnen met kinderen.

Je kunt de volgende workshops volgen:
Beeldhouwen: je kiest een steen die je aanspreekt. Vervolgens ga je de steen bekijken. Welke vormen spreken je aan in de steen? Wat wil je versterken en wat kan weg? Bij beeldhouwen maak  je keuzes. Al naar gelang de hardheid van de steensoort ga je de steen bewerken door middel van hakken en/of vijlen en schuren. Deze workshop duurt 4 uur.
Boetseren: je handen vormen de klei. Dit kun je doen vanuit een gevoel, een idee of misschien heb je een vorm in de natuur gevonden die je aanspreekt. Heerlijk werken in klei maakt dat je bijna niet kunt stoppen. Het is ook zo rustgevend! Deze workshop duurt ca. 2 uur.
Pottenbakken: je hebt vast wel eens een pottenbakker aan het werk gezien. En je verwonderd over de magie en het gemak waarmee de klei beweegt onder de handen van deze vakvrouw en vakman. Hier op Lloc d’oci heb je de mogelijkheid dit zelf te ervaren. Deze workshop duurt ca. 2 uur.

 allerlei kunst workshops, hier pottenbakkenIMG_20160924_100626workshop2016kleinWorkshop beeldhouwen klein