Het najaar komt eraan!

Door   06-09-2017

We maken ons op voor de herfst

Je merkt het aan de natuur hier, het najaar is in aantocht. De kacheltjes staan weer in de Yurts samen met een verwarmende mand hout.
We kijken, ondanks het wisselende weer in juli en augustus, terug op een mooie lente en zomer. Met vele leuke ontmoetingen met verschillende mensen in diverse leeftijden. Jong en oud weten ons te vinden om hier te komen ont-spannen en genieten van de mooie natuur in natuurpark Aa en Hunze. En dat is fijn. Zo kunnen we ons mooie werk hier voortzetten. Op 28 mei j.l. waren wij met onze Yurts te zien in het programma Bed & Breakfast van omroep Max. Wat overigens in het najaar wordt herhaald. Mocht je het gemist hebben. Hierdoor hebben vele mensen direct kunnen zien hoe mooi de Yurts en de omgeving hier zijn. Dat heeft ons veel nieuwe boekingen opgeleverd. Ook Miranda kreeg, met haar bedrijf Beeldvorm (www.beeldvorm.eu) veel vragen voor een workshop pottenbakken en beeldhouwen. Andere mensen ontvingen graag een Sjamanistische healing, een uniek samengaan van energie- en klankhealing.

Door de kleinschaligheid van Lloc d’oci en onze persoonlijke inbreng ervaren mensen een laagdrempeligheid bij het ontmoeten van andere mensen aan bijvoorbeeld het kampvuur. Ook kinderen die in 1e instantie een beetje verlegen waren stapten eerder over hun schroom heen wanneer zij samen met andere kinderen en volwassenen hout sprokkelden in de middag om ’s avonds een gezellig kampvuur te maken. Dan kwamen de djembee’s en Indianenfluit te voorschijn en maakten we samen muziek en vertelden elkaar verhalen. We zijn tenslotte sociale wezens. Iedereen wil graag gehoord en gezien worden. Vuur verbroederd en verzusterd en maakt ontmoetingen mogelijk. De natuur en de Yurts doen de rest. Kinderen kwamen soms druk uit de auto rollen en renden rond, volwassenen kwamen aan met volle hoofden. 1 nachtje in de Yurt en ze kwamen helemaal bij en gingen weer relaxed naar huis. En Dinke, onze lieve hond speelde ook een belangrijke rol. Behalve dat ze ons en het terrein goed bewaakt, zijn er kinderen snikkend het veld afgedragen omdat ze Dinke niet wilden missen. Juist al die ontmoetingen met mensen en ze natuur ervaringen kunnen aanbieden maakt ons werk zo bijzonder.

Ad & Miranda