Lloc d’oci is jarig en vakantie in een Yurt!

Lloc d’oci bestaat 5 jaar. Wat begon als een avontuur in de Spaanse Pyreneeën heeft zich ontwikkeld tot een volwassen bedrijf voor vakantie in een Yurt. En het stroomt! Er zijn nieuwe ontwikkelingen. Zoals Ontspan-je plus: wandel coaching, kunsttherapie eventueel in combinatie met een  healing.

En nieuwe cursussen: Reiki cursussen volgens het traditionele Usui systeem, zowel Reiki 1e graad als Reiki 2e graad.
Heel leuk voor gezinnen is de clownscursus. En als klap op de vuurpijl, met nadruk op vuur, De Sjamanisme driedaagse . Wij hebben de mogelijkheden in de natuur uitgebreid door onze samenwerking met Staatsbosbeheer. Lees gauw verder!

Het opbouwen van de Yurt

Het opbouwen van de Yurt


Ontspan-je plus

Afgelopen jaar is het ons goed bevallen in het Kniphorstbosch en onze gasten waren ook heel enthousiast over de nieuwe plek. Waar de bosuil ons vaak in slaap zong met zijn (het zijn de mannetjes want de vrouwtjes krijsen, sorry dames ) vredige roep. Je komt helemaal tot rust in zo’n omgeving en ook bij jezelf. Dat laatste maakte dat er bij sommige gasten de behoefte ontstond aan diepgaande gesprekken. Nu hebben wij acht jaar een coaching- en trainingsbedrijf gehad dus ben je bij ons in goede handen. Miranda is daarnaast kunstzinnig therapeut en Sjamanistisch healer. Vanwaar dat wij nu ontspan-je plus aanbieden voor wie daar behoefte aan heeft. Een coaching in de vorm van wandel coaching, kunsttherapie, healing of een combinatie, afgestemd op individuele vragen van gasten.

Samenwerking Staatsbosbeheer

Je kunt wandelen met boswachter Kees, zowel overdag als avond/nacht wandelingen. Hij weet heel veel over het Kniphorstbosch en de Strubben, en kan daar leuk over vertellen. Ook kun je een dag of een aantal uur werken in de natuur. Of wat dacht je van een dag lang hulpboswachter zijn tijdens een surveillance? Bedrijven hebben de mogelijkheid hun personeel een teambuildingsweekend of trainingsdagen in de natuur te laten beleven en te overnachten in de Yurts uiteraard.

Boswachterkees

Wat is er allemaal te zien en te doen bij Lloc d’oci?
We staan met de Yurts, op lekkere ruime afstand van elkaar, in het prachtige Kniphorstbosch en bij de nog mooiere Strubben. Je wandelt dus vanuit de Yurt gelijk in de natuur. Het gebied waar wij staan, Aa en Hunze, is trouwens het eerste Geopark in Nederland en het enige natuurpark met Esdorpen erin. Kortom je verblijft in een uniek gebied én in een unieke woonvorm, de traditionele Mongoolse Yurt.

Op het terrein zijn prima sanitaire voorzieningen, een paviljoentent waar je kunt ontbijten, je zelf gemaakte maaltijden verorberen, spelletjes doen of één van de kunstworkshops volgen met Miranda. Zoals schilderen, beeldhouwen, boetseren en pottenbakken. En, ook leuk voor de kinderen, kleine steentjes bewerken. We hebben een overdekte, compleet ingerichte, buitenkeuken met gastoestel, koelkast en serviesgoed. ’s Avonds kun je gezellig aanschuiven bij het kampvuur, nadat enthousiaste sprokkelaars met elkaar het hout voor het vuur hebben verzameld.

IMG_20160723_213154 (1) In de omgeving heb je zwem meren, een zwembad, een klimbos, je kunt een mooie kanotocht maken over de rivieren de Aa en de Hunze of een bezoek brengen aan de schaapskooi. En natuurlijk eindeloos wandelen en fietsen. Of een dagje naar de leuke stad Groningen.

Nieuwe cursussen

*Gezinnen, maar natuurlijk kunnen ook mensen zonder kinderen meedoen, hebben de mogelijkheid dit jaar een clownscursus te volgen bij Ad.
Ad heeft de clownscursus, als theatermaker, al diverse malen gegeven.
*Voor mensen die interesse hebben in de traditionele Reikicursus volgens het Usui systeem van natuurlijke genezing, is er de kans deze te volgen bij Lloc d’oci. De Reiki 1e graad wordt gegeven in juni en de Reiki 2e graad in september. Als je enthousiast bent kun je deze zomer 2 graden behalen. Miranda geeft deze Reikicursussen sinds het jaar 2001. Ook het volgen van de jaartraining tot Reikimaster behoord tot de mogelijkheden.
*Een driedaagse Sjamanisme, met zweethut, Sjamanistische healing en krachtdier schilden maken. Miranda en Ad hebben beiden veel ervaring met het bijwonen en geven van zweethutten.

Bruidsparen hebben de weg gevonden naar onze romantische Yurts, maar ook vrienden- en vriendinnengroepen. En gezinnen slapen graag knus met zijn allen in één Yurt, gezellig bij pappie en mammie.Kleurrijke inrichting

Psssst……..een geheimpje

Afgelopen najaar zijn er opnames geweest voor een bekend televisieprogramma, waarvan we de naam nog niet mogen vermelden.
Lloc d’oci deed mee en komt de laatste zondag in mei op de buis met vakantie in een Yurt.

Houdt onze Facebookpagina in de gaten voor nadere info. https://www.facebook.com/LlocDoci/


Ten slotte

Wij willen iedereen bedanken die de afgelopen 5 jaar onze gast is geweest en  wij geven aan die mensen graag een korting op alle boekingen in 2017 van 5%. Boek je minimaal een hele week dan krijg je zelfs 10% korting.
En wij ontvangen jullie met koffie/ thee en de lokale lekkernij Drentse Turf.
Welkom ook aan nieuwe gasten. Dit jaar zijn we geopend vanaf 21 april!

 

Hartelijke groeten,

Ad en Miranda en natuurlijk onze hond Dinke

Rode; Yurt 2 tot 6 personen

Rode; Yurt 2 tot 6 personen