“Ja, dat zijn wij van die Yurts”

Door   07-05-2013

 

Uitzicht voor liefhebbers

Uitzicht voor liefhebbers

 

Lieve en beste mensen,

Ons avontuur heeft al meer vorm gekregen in ‘Lloc d’oci’. Het is Catalaans voor: ‘Plaats voor vrije tijd.’ Het geeft heel goed weer wat we willen vorm geven hier; een plaats waar mensen zich vrij kunnen voelen met respect voor de prachtige natuur om hun heen. Hier is nog rust, ruimte en stilte. Wat is er mooier dan het getik van de specht, het geoehoe van de uil en de vlucht van een roofvogel?!

Sneeuw op de toppen

We kwamen aan in maart op het landgoed waar we Lloc’oci gingen neerzetten. We kwamen binnen via de Franse Pyreneeën en het had de week ervoor nog gesneeuwd. We reden tussen prachtig besneeuwde toppen. Vanaf Lloc d’oci kun je de hoogste toppen ook nog zien met sneeuw.

We wisten toen we in oktober vorig jaar voor deze grond kozen dat we alles zelf nog moesten maken. De douche, toilet, keuken annex bar en de plateau’s tegen een berg. We hadden voor de makkelijke oplossing kunnen kiezen en aan een camping in Montagut kunnen staan waar de meeste voorzieningen al aanwezig zijn. Maar, eigenwijs als we zijn, kozen we voor de plek die ons het meeste deed. En dat is deze plek geworden.

LENTE !!!

LENTE !!!

Inmiddels zijn we twee maanden verder en is het lente geworden. Diverse lieve vrienden en familie hebben ons geholpen met het maken van een keuken annex bar, een heel nieuw toilet en douchegebouw, alles van mooi hout en het graven van de plateau’s. Dat graven was nog een hels karwei. Gravend in de modder die de regen ons cadeau had gedaan, stenen wegbikken en wortels uitgraven om zoveel mogelijk van het hoogte verschil op te heffen.

Plateau's graven

Plateau’s graven

Puntjes op de i bij het douche/toilet gebouw

Puntjes op de i bij het douche/toilet gebouw

Daarna begon het waterpas maken met balken en stenen. Met passen en meten wordt de meeste tijd versleten en dat bleek maar weer. Maar hoera de aanhouder wint en uiteindelijk lukt het dan toch om die verdraaide berg te bedwingen. Er een prachtige houten plateau op te maken waar een Yurt heel mooi op gaat staan mét uitzicht op die prachtige bergen.

Hoera! Gelukt

Hoera! Gelukt

Vloer gereed

Vloer gereed

 

Inmiddels zijn we al diverse Nederlanders tegen gekomen die hun toevlucht in de Spaanse bergen hebben gezocht. Van ouwe hippies tot welgestelde die er een tweede huis op na houden. Terwijl we stenen uitzochten bij een bouwmarkt om onze balken te ondersteunen, liepen we tegen een echtpaar uit, nota bene, Vorden aan. Ze hadden aan onze tweedehands aangeschafte aanhangwagen, waar de tekst nog half opstond, gezien dat we uit hun buurtje kwamen. Na een kort gesprekje met wederzijdse bekendmakingen, volgde: “oh, zijn jullie dat van die Yurts?”

“Ja, dat zijn wij, van die Yurts.” Kennelijk zoemde het al door Catalonië, dat een paar (maffe) Hollanders het in hun bol gehaald hadden om hun Mongoolse tenten in de Pyreneeën op te slaan.

Voorlopig laten de tenten nog op zich wachten….. Onze Spaanse Yurt meneer had ons beloofd dat ze eind april vanuit Mongolië in Spanje zouden arriveren. Maar doordat de Mongolen, volgens zeggen, wat langer op zoek waren naar goed hout, komen ze 2 ½ maand later.

Inmiddels zijn we promoveert van amateurmongolen naar semiprofs. We hebben geleerd hier in de bergen te leven met de omstandigheden en te accepteren dat de dingen vaak anders gaan dan gedacht. We hebben ruim de tijd om alles goed en mooi voor elkaar te hebben als de eerste gasten arriveren. En de voorzienigheid helpt een handje mee. De eerste boeking is binnen voor augustus en er volgen er vast meer. Want wie wil er nu niet in een prachtige omgeving als deze verblijven waar stilte en rust nog een groot goed zijn en waar je even mag samenleven met de natuur.

Voor ons project zoeken we nog sponsoren. Mensen die ons duurzame project een warm hart toe dragen en nog ruimte hebben om een mooi doel op te nemen. Het sponsorproject bestaat uit het aanschaffen van een Yurt die wij voor je mogen exploiteren en waar jij 2 weken in de zomer gratis kunt verblijven. Als dit je aanspreekt neem dan contact met ons op via dit emailadres.

Zelf hebben wij ook een goed doel opgenomen in Lloc d’oci, dat is een Indiase organisatie die zich inzet voor gehandicapte kinderen. De stichting: “Welzijn kinderen van Bal Anand, www.stichtingbalanand.nl

Wil je deze zomer, juli, augustus of september, een bijzondere vakantie op Lloc d’oci in een Yurt,

slapen met een waanzinnig mooi uitzicht op de Spaanse Pyreneeën?

Boek dan via: www.ontspan-je.nl

We hebben ook twee groepsyurts voor maximaal 6 personen.

Graag tot ziens!

Hartegroeten van Ad & Miranda

5 Reacties op ““Ja, dat zijn wij van die Yurts”

 1. Mirte

  Klinkt fantastisch! Heel veel plezier, liefde en aanwezigheid gewenst samen. Groetjes Mirte Roelvink (blog doorgestuurd gekregen via Ben Roelvink)

 2. Anja Temmink

  Hoi Miranda,
  Leuk weer van je te horen, ik ben zelf net terug van een weekendje Veluwe met de
  tent die we van Klaasje gekocht hebben, een de Waard ,Albatros.
  Das heel wat anders dan een yurt,….. mooi om te lezen dat het steeds meer vorm
  begint te krijgen daar in Spanje!
  Wij zijn ons hier allemaal druk aan het voor bereiden op de eindexpo van de VABK,
  hoop dat je dan in de buurt bent en even komt kijken!
  Groetjes Anja.

 3. Anja Temmink

  Hoi Anja,
  Ja, een de Waard is een supertent, wij hebben er jaren met veel plezier in gekampeerd. Hij staat hier nu naast onze Yurt voor logees.
  Wij zijn de laatste twee weken van juni in Nederland, valt jullie expo daarin? Dan kom ik graag kijken. Heel veel succes met jullie voorbereidingen en dank voor je bericht.

 4. Frank Loef

  Hallo Ad,

  Goed jullie zo bezig te zien. Handen in de lucht, ook altijd goed. Beter dan de “handen in het haar-tijd” waar ik je ook uit ken. Hoewel dat nu ook al bijna niet meer zal lukken! haha.

  Ga jullie goed.
  Frank Loef

 5. Gea Leegstra

  Hoi Miranda en Ad,
  Wat leuk en goed dit nieuws te horen dat jullie een eigen plekje hebben gevonden.
  Doorzetters hoor!
  Maar jouw vertrouwen is een prachtige eigenschap en word beloond.
  Ik lees dat Anja ook gemaild heeft, ja en laat nou als jullie hier zijn onze eindexpositie zijn .
  Weekend 29 en 30 Juni.
  We hopen allen jullie te ontmoeten dat is een mooie afsluiting.
  En verder per mail met mooie foto’s.

  Warme Groet Gea.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *