Hoe het begon…..

Door   18-06-2012

Het werd helder dat er een ander plan op ons wachtte. Onze kinderen waren uitgevlogen, we waren klaar met Zutphen, ons bedrijf “Human BEing” bestond 7 jaar en was toe aan een nieuwe impuls.

Een jaar of 3 geleden maakten we kennis met een “Yurt”, het Russische woord voor “thuis”, ook wel “Ger”(met zachte G); het Mongoolse woord voor “huis.” Ben je in Mongolië gebruik dan het woord “Ger” en niét het Russische woord “Yurt”. Vanwege de Russische overheersing zijn de Mongolen daar niet van gediend. We waren gelijk onder de indruk van de sfeer in een Yurt/Ger. Met een houtkachel in het centrum, de ronde vorm, een behaaglijke omhulling. Wanneer je in een Yurt leeft, leef je vooral er buíten. Binnen ben je wanneer het donker is, als het hard regent of stormt en wanneer je gaat slapen. Als je wilt mediteren kun je dat doen bij het altaartje met de Boeddha die recht tegenover de ingang staat.

Het plan Yurt kwam weer bij ons boven drijven. Echter wilden we niet in Nederland blijven staan, met al zijn inperkende regels, we wilden naar het buitenland. Als je iets wenst dan komt het op je pad, zo ook de Yurt en een koper voor ons huis stond binnen een week op de stoep. Het plan ontvouwde zich in rap tempo. Na een drukke periode van goede plekken voor onze spullen zoeken, wat heeft een mens toch veel spullen (?), wonen we nu op een prachtige plek in het bos. In Nederland vooralsnog. In Oktober hebben we een aantal Human BEing zaken afgerond en vertrekken we naar, waarschijnlijk, Zuid-Spanje. Alwaar een stuk grond op ons wacht.

Wordt vervolgd!