Het is gelukt!

Door   26-11-2012

Lieve mensen,

Sinds ons laatste blog bericht is er alweer veel gebeurd, daarom toch nog een bericht geschreven voordat we morgen vroegvetrekken naar Nederland. We hebben 2 stukken grond op het oog die we in de lente en zomer gaan huren in Spanje. Één is naast de camping van Stendert en Maria, waar we 6 weken met de yurt hebben gestaan. Een prima plek. De andere plek is bij Corrie en Leo, zij hebben een centrum voor Zenmeditatie. Deze plek heeft ons ♡ gestolen. Het eerste is in een dal, het tweede op een berg met een prachtig uitzicht op de spaanse pyreneeën. Ideaal voor onze yurts. De tweede plek is minder gecultiveerd en behoeft daardoor meer werk. Er moeten plateaus worden gegraven en houten vloeren voor de yurts worden gelegd. Verder een buiten keuken gemaakt en toilet en douche aangelegd. Het is een fantastisch plek met rust, ruimte en natuur. Lijkt het je nu al leuk om ons te komen helpen, in ruil voor kost en inwoning? Laat het ons weten. Aankomende maand laten we weten wat het is geworden. Nog een grappig taalvoorvalletje in Girona. Wij besloten een Whiskey glas te kopen in Girona bij wijze van cadeau. Ik vol vertrouwen naar binnen. Ik had, zoals in de laatste blog vermeld, al diverse Spaanse taalvarkentjes gewassen. “Heeft u een whiskyglas”, meende ik te vragen? Ik kreeg een kort “No” als antwoord. De man liep terug naar zijn toonbank en liet mij in vertwijfeling achter. Er kon geen adiós vanaf.  Had ik iets verkeerd gevraagd? En we hadden door de etalageruit toch whiskey glazen zien staan? Zou het kunnen zijn dat ik in plaats van een whiskyglas een glas whiskey heb gevraagd! Wij vermoeden het. Vandaar dat de man mij prompt negeerde. Je wilt toch geen aan whiskey verslaafde vrouw in je winkel?? Afijn, soms gaan niét de juiste taalluikjes open. Vandaag hebben we hard gewerkt. De yurt afgebroken, spullen ingepakt en tijdelijk opgeslagen. Vanavond met de kippen op stok zonder uil want we slapen een nacht in het appartement alhier en morgen ochtend……Nederland here we come! De temperatuurval zal wel even wennen worden. Maar dat gaat vast goed komen. Fijne feestdagen allemaal en tot gauw :)

Miranda & Ad

De prachtige omgeving bij Corrie en Leo

De prachtige omgeving bij Corrie en Leo

De hele mik mak

De hele mik mak

Yurt erin, tent dicht!

Yurt erin, tent dicht!

Dinke ligt al in de startblokken. "Ze gaan niet weg zonder mij."
Dinke ligt al in de startblokken. “Ze gaan niet weg zonder mij.”

Bloggen in de bar

Bloggen in de bar

 

 

5 Reacties op “Het is gelukt!

 1. Paul

  dag Miranda en Ad,

  Wat fijn, dat jullie pogingen om te nestelen lijkt te gaan lukken.
  Wij hopen jullie spoedig te spreken, want ik ben wel erg benieuwd naar jullie avonturen, niet alleen de mooie, ook de moeilijke.
  De foto’s, die ik van jullie gemaakt had, kunnen we beter ‘overdragen, als jullie weer in Zutphen zijn. Ik heb ze op een stick staan en het is me nog niet gelukt om ze te versturen.
  Goede reis en alle liefs en goeds,

  Paul

 2. Gea Leegstra

  Ha Miranda en Ad,
  Ja ja nu komt de ware aard naar buiten drankorgel.(Ha Ha).
  wel lachen maar je doet het toch maar.
  En het lijkt me heerlijk om Kerst met je kinderen en allen die je lief zijn te vieren.
  En dan is het wel kouder hier maar….warm in je Hart!!!

  Warme Groet Gea

 3. Johan Caneel

  Mooie stappen zetten jullie. Een geweldig avontuur, waarvan ik zeer benieuwd ben naar het vervolg. Een hele fijne tijd gewenst in ons kikkerlandje en tot horens,

  Johan

 4. Arianne Bon

  Hallo
  Van harte gefeliciteerd! Het is jullie gelukt!
  Wat een ontzettend mooi vooruitzicht voor volgend jaar.
  Nu eerst de feestdagen bij jullie kinderen!
  Heel veel plezier
  Lieve groet Arianne

 5. marijke

  Hallo Miranda en Ad,

  Ik zag een leuk artikel van jullie in de Zutphense Koerier staan.
  Wat leuke plannen, gaat vast lukken. Ik hoop nog meer van jullie te horen. Veel succes.
  Marijke Witteveen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *