Het avontuur gaat verder…..

Door   08-03-2013

Llocklein4We zijn op dit moment in Catalonië bij Corrie en Loet die ons een stuk van hun grond willen verhuren. De Yurts zijn besteld bij Tipiwakan in Gerona. Ze varen op dit moment van Mongolië naar Spanje De onderdelen van de Yurts worden door verschillende families  gemaakt. Naar verluid moet je als leverancier regelmatig gaan kijken of er nog gewerkt wordt want de Mongoolse mentaliteit is geen westerse, zij hebben geen haast. “Waarom zouden ze, ze hebben alles wat ze op dit moment nodig hebben. Waarom meer wensen?” Met onze westerse handelsgeest is dat vaak moeilijk te begrijpen.

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan de website en aan pr. om zoveel mogelijk mensen te laten weten dat ze bij ons terecht kunnen voor een fijne Yurt vakantie of trainingsweek “Vitaliteit.” Hier zijn veel bergen en bossen, stilte en rust, een prachtig uitzicht op bergen en dalen. En 60 km hiervandaan de Costa Brava en mooie steden als Gerona en  Barcelona. Figueres is in de buurt met het bijzondere museum van de kunstenaar Salvador Dali.

“Lloc d’oci” heet ons Yurt project, wat Catalaans is voor “plaats voor vrije tijd”. Het ligt tussen de middeleeuws ogende, authentieke dorpjes Beget en Oix. Hier hoor je ’s nachts het roepen van de uil wanneer je in bed ligt in de sfeervolle ruimte van een Yurt. Wat al een bijzondere ervaring op zich is, slapen in een Yurt.

Llocklein5

De komende maanden moet er nog hard gewerkt worden met hout. Alle Yurts komen op plateaus en krijgen een mooie houten vloer. We willen Lloc d’oci duurzaam laten zijn. Dus we gaan stroom opwekken door middel van zonnecellen, komt er een eco-toilet en eten we zoveel mogelijk biologisch. Ook hebben we een goed doel omarmt. Het is “Welzijn Kinderen van Bal Anand”. Bij elke boeking gaat er een gedeelte naar deze kinderen, die gehandicapt zijn, in India.

Op weg naar het zuiden zijn we eerst bij “Toktoi” in Veghel langs gegaan om nog wat Mongoolse meubels in te laden. “Hoewel, de bus is al bomvol, gaat dat nog wel passen?” We hadden er een hard hoofd in. We konden wel wat spulletjes in de Mongoolse kastjes stoppen, spullen naar voren schuiven, andere juist naar achteren. Het lijkt net een puzzeltje. Maar…..het lukt met wat creativiteit en beweging gaan de deuren dicht. Je moet dan wel weten welke kant van de bus je openschuift, anders rolt de hele mik mak op straat.

Llocklein3

De eerste dagen van ons verblijf hier viel er veel regen, de regen die de hele droge winter niet gevallen was. Apart, ons eerste verblijf in oktober begon ook met veel regen… Maar goed, het is dan ook nog geen lente, al zit het er wel aan te komen. Het lijkt ons een prachtig gezicht om dit dal elke dag groener te zien worden. Inmiddels hebben we alweer buiten in het zonnetje koffie gedronken en in ons T-shirt rond gelopen op zoek naar de beste plekjes voor de Yurts. Vandaag heeft Ad samen met Loet hout gehaald voor onze Yurt en gaan we morgen echt aan het werk met waterpas en schroefboormachines. Veel mensen hebben al interesse getoond voor Lloc d’oci. We wachten met spanning op onze eerste boeking. Onze website vind je op: www.ontspan-je.nl

Hartegroet,

Ad & Miranda

2 Reacties op “Het avontuur gaat verder…..

 1. David en Trude

  Geniet van wat er is!
  Vooral van de uil en de stilte.
  Het klinkt als een mooi avontuur, maar ook heel hard jullie best doen om het te maken d.m.v.andere…bezoekers….
  Voor dit moment ben ik blij met onze Loenense uil en voel ik niet de behoefte verder te reiken dan het erf van het kasteel.
  Een plekje wat me is aangereikt om stil te zijn.

  Lieve groet van ons beide..
  David en Trude

 2. Lenie

  Het moet heerlijk zijn om een droom te kunnen verwezenlijken op zo’n mooie plek, geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *