Camino naar Santiago de Compostella

Door   14-09-2012
We wandelden in 4 weken van “Santander” in Noord/Oost Spanje naar “Santiago de Compostella” in West-Spanje. Hieronder een korte foto impressie.

"Top", de zee in zicht.

 

Volg “La concha”

Pelgrim onderweg

 

 

600 kilometer legden wij te voet af. In het plaatsje “Grass” verlieten we de Camino del Norte en namen de afslag naar de Camino Primitivo. Deze voert door het binnenland over bergen van soms ruim 2000 meter, via Oviego en Ludo (oude steden met Romeinse invloeden) naar Santiago. Deze Camino is tevens de meest groene weg.

De aankomst in Santiago was overweldigend. De kathedraal op het grote plein en al die blijde pelgrims die aankomen, dag in dag uit, geeft Santiago de Compostella een bijzondere sfeer. Santiago heeft ons hart gestolen. Het duurde 6 dagen voor ons lijven door hadden dat we niet meer 6 á 7 uur per dag gingen bewegen. Dat was apart om te ervaren. De Camino was een geweldige tocht. Het ene moment zingend, het andere puffend en verwonderend vervolgden wij dagelijks onze weg. Inderdaad…….zoals het leven zelf is. En te merken dat je krachtiger bent en tot meer in staat dan je soms denkt. Een andere belangrijke dimensie is al die ontmoetingen met mensen van uiteenlopende nationaliteiten: Polen, Zuid-Amerikanen, Spanjaarden, Fransen, Italianen, Duitsers, Denen, Canadezen, Nieuw-Zeelanders, Belgen, iemand uit Letland en een handjevol Nederlanders. Een waar genoegen al deze ontmoetingen. Wat beweegt al deze mensen, Lopende naar één plaats die je nog niet kent?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *